Artist Statement

Veistän ja maalaan puisia reliefejä ja veistoksia. Omalla vahvalla olemuksellaan puu haastaa yhteistyöhön ja vuoropuheluun. Kuuntelen puuta, kun veistän sisäisen maailman kuvia. Puun kertoma tarina ja jäljet puussa rinnastuvat omiin kokemuksiimme ja jälkiin, joita kannamme ja jätämme toisiimme. 

Minua kiinnostaa raikas näkökulma reliefiperinteeseen. Kohokuvissa tutkin erilaisia jälkiä, struktuureita ja värejä. Kirves ja temperavärit saattavat tuoda puusta esiin piilevän puolen. Kirveellä veistämisen lisäksi jätän puuhun jälkiä käsityöläissääntöjä uhmaten myös lekalla, kivillä, rautaromulla ja luistimilla.

Taiteessa voin liikkua ei-sanallisella alueella ja ilmaista jotain, jolle en löydä sanoja. Ihmettelen, mitä on olla puu ja mitä on olla ihminen tässä maailmassa. Veistäessäni haen kosketusta maailmaan, puuhun ja itseeni. Taiteen keinoin työstän ihmisyyden ytimeen mieltämiäni teemoja: armollisuuden ja rauhan etsimistä sekä vajavaisuuden hyväksymistä.

Olen pitkään työskennellyt kokonaisvaltaisesti puun parissa taiteilijana, puuseppäyrittäjänä ja taidekäsityöläisenä. Puun ja metsän kanssa oleminen on elämäntapa, joka ravitsee taidettani ja auttaa tuntemaan puuta syvällisesti. Nykyisin työskentelen ammattikuvataiteilijana.

Tuuli Aution CV