Puun kanssa Galleria Aarnissa

Tuuli Autio Galleria Aarnissa Espoossa

25.5.2022 – 19.6.2022

Puun kanssa

Tuuli Autio veistää ja maalaa abstrakteja reliefejä eli kohokuvia. Hän etsii puusta kuulasta maailmaa, samaan aikaan tuoretta ja ikiaikaista. Puu ei ole neutraalia massaa, jota taiteilija voisi muokata täysin mielensä mukaan. Omalla vahvalla olemuksellaan puu haastaa yhteistyöhön ja vuoropuheluun. Autio kuuntelee puun luonnetta ja käsittelee puuta epätavallisillakin menetelmillä, niin että siihen jää kiinnostavia jälkiä.

Mieluiten Tuuli Aution veistää kirveellä, mutta käyttää työstämiseen myös kiviä, romurautaa, luistimia, vasaraa, käsihöylää ja vaikka steppikenkiä. Kirveen rytmikkäät iskut kuljettavat työtä meditatiivisesti eteenpäin, ja terävä terä saa kuusen lohkeamaan kauniisti syiden suuntaan. Reliefien maalaamista varten Autio valmistaa itse temperavärit pigmenteistä, kananmunasta, öljyistä ja vedestä.

Jäljet puussa muistuttavat sisäisen maailman kuvia. Puun kertoma tarina rinnastuu omiin kokemuksiimme ja niihin jälkiin, joita kannamme ja jätämme toisiimme. Tuuli Aution taiteen keskeisenä teemana on ihmisen keskeneräisyys. Teoksissaan hän käsittelee rauhan ja armollisuuden etsimistä.

Näyttelyn reliefit ovat syntyneet reilun vuoden aikana. Taiteellista työskentelyä ovat tukeneet Taike ja Hämeen Kulttuurirahasto.  


Kuvataiteilija Tuuli Autio asuu ja työskentelee Humppilassa Lounais-Hämeessä. Lapsena hän käyskenteli Espoon metsissä. Metsässä viihtyminen sekä pitkä ja monipuolinen työkokemus puun parissa kuvataiteilijana, taidekäsityöläisenä ja puuseppäyrittäjänä auttavat tuntemaan puuta syvästi.

Autio on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin eri puolilla Suomea sekä useisiin kansainvälisiin kutsunäyttelyihin ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Valtion kokoelmissa, HUS-taidekokoelmissa sekä useissa yksityisissä taidekokoelmissa.

Taiteilijatapaamiset:
Näyttelyn aikana taiteilija on paikalla galleriassa torstaina 2.6. klo 15-18 ja sunnuntaina 19.6. klo 14-16.

https://www.espoonkuvataiteilijat.fi/nayttelyt/tuuli-autio/