Olemus, kirves ja sivellin

Tuuli Autio

25.5.-23.6.2019 Höyry-galleria

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin lauantaina 25.5.2019 klo 13-15!


Olemus, kirves ja sivellin 
Höyry-gallerian näyttelykutsu

Miten  ihminen kantaa itseään ja kohtaa maailman? Höyry-galleriassa tarkastellaan alkukesällä ihmisen olemusta, kun esillä on Tuuli Aution puuveistoksia ja akvarelleja. Pelkistetyt puuhahmot ovat kuin nopeasti piirrettyjä luonnoksia; olennaista tavoittelevia. Lähtökohta, ihmisen olemus, on yksilöllinen ja hetkellinen mutta kuitenkin tunnistettava ja ajaton. Taiteilijaa kiinnostaa, mitä olemus kertoo.

Tuuli Autio kunnioittaa puuta. Hän veistää kirveellä, moottorisahalla ja taltalla. Työkalun rytmikäs jälki saa jäädä näkyviin. Veistäminen on mukaansatempaava seikkailu; alkuperäinen idea ja elävä puumateriaali käyvät vuoropuhelua, jota veistäjä tutkii ja kuuntelee. Puun yksilöllisestä luonteesta tulee väkevä osa teosta. Puussa voi kiehtoa alkukantainen karheus tai lempeä pehmeys – parhaimmillaan läsnä on ikiaikainen viisaus. Kaikki näyttelyn veistokset on veistetty massiivisista rungon kappaleista, töissä ei ole liimasaumoja. Taiteilija värjää teokset itse valmistamillaan väreillä. Esillä on myös astiaveistoksia, joiden muoto voi kannatella jotain arvokasta ominaisuutta itsessään.

Tuuli Autio harjoittelee ihmisen kuvaamista piirtämällä nopeita luonnoksia, croquis- piirustuksia elävästä mallista. Se on keino saada tuntumaa ihmisen mittasuhteisiin, harjoittaa keskittymistä olennaiseen ja opetella irtipäästämistä. Näyttelyn kuvat Tuuli Autio on piirtänyt muutamassa minuutissa elävästä mallista ja jatkanut kuvia myöhemmin akvarelliväreillä.

Tuuli Autio tekee Humppilassa Lounais-Hämeessä kokonaisvaltaista työtä puun parissa sekä taiteilijana että puuseppänä. Tuuli ja Teemu Autio perustivat vuonna 1997 Puusepänliike Tuulipuun, joka tunnetaan Teemun leveistä lattialankuista ja Tuulin taidekäsitöistä.

Höyry-galleria  | Korpilahden satama, Korpilahdentie 10, 41800 Korpilahti/Jyväskylä

www.hoyrygalleria.fi  | info@hoyrygalleria.fi  | 050 4121611

Avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16 ja 10.6. alkaen: ma-pe 11-17, la-su 12-16

Tuuli Autio  | tuuliautio.fi  | tuuliautio.fi@gmail.com  | 0500 530735