Näyttely Forssan museossa

Läsnä – Tuuli Aution puuveistoksia

4.12.2018-13.1.2019 Forssan museon galleria

  • Wahreninkatu 12, Forssa, vapaa pääsy
  • Avoinna ti-pe 10-16, la 10-14, su 12-16
  • Suljettu maanantaisin sekä 6.12., 23.-26.12., 1.1. ja 6.1.

Näyttelyn avajaiset su 9.12.2018 klo 14-16. Tervetuloa!

Forssan museon galleriassa on esillä Tuuli Aution puuveistoksia. Tuuli Autio veistää suomalaisesta puusta pelkistettyjä ihmishahmoja ja suuria astiaveistoksia. Pelkistetyt veistokset, vaikka ovatkin hitaasti työstettyjä, ovat ikään kuin nopeasti piirrettyjä luonnoksia; olennaista tavoittelevia. Lähtökohta, ihmisen olemus, on yksilöllinen ja hetkellinen mutta kuitenkin tunnistettava ja ajaton. Tuuli Autio tutkii niitä tapoja, joilla ihminen kantaa itseään ja kohtaa ympäröivän maailman. Häntä kiinnostaa, miten elämänasenne muovautuu ja miten ollaan läsnä tässä hetkessä.

Tuuli Autio kunnioittaa puuta. Hän työskentelee kirveellä, moottorisahalla ja taltalla. Työkalun rytmikäs jälki saa jäädä näkyviin. Veistäminen on mukaansatempaava seikkailu; alkuperäinen idea ja elävä puumateriaali käyvät vuoropuhelua, jota veistäjä tutkii ja kuuntelee. Puun yksilöllisestä luonteesta tulee väkevä osa teosta. Puussa voi kiehtoa alkukantainen karheus tai lempeä pehmeys – parhaimmillaan läsnä on ikiaikainen viisaus. Kaikki näyttelyn veistokset on veistetty massiivisista rungon kappaleista, töissä ei ole liimasaumoja. Astiaveistoksen muoto voi kannatella jotain arvokasta ominaisuutta itsessään.

Puualan artenomi Tuuli Autio tekee Humppilassa kokonaisvaltaista työtä puun parissa sekä taiteilijana että puuseppänä. Tuuli ja Teemu Autio perustivat 21 vuotta sitten Puusepänliike Tuulipuun, joka tunnetaan Teemun leveistä lattialankuista ja Tuulin taidekäsitöistä.

Näyttelyä on tukenut Taiteen keskustoimikunnan Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta.

Lisätietoja: tuuliautio.fi ja www.forssanmuseo.fi

Läsnä - Tuuli Autio Forssan museon galleriassa, näyttelykutsu